Alex Norton

Description:
Bio:

Alex is opgegroeid op een boerderij op Solaris 7. Zoals de meeste jongens uit de buurt volgde hij de diverse gevechten in de hoofdstad op de voet via de wekelijkse sport samenvattingen. Hij ging als jonge jongen zelfs een keertje met zijn vader naar een van de minor league gevechten om te kijken. Op jonge leeftijd was zijn geïnteresseerd al snel gewekt voor met name de techniek achter de battlemechs. Begrijpelijk werd een van zijn na schoolse hobbies het sleutelen aan oude auto’s en tractoren (NA/Technician ICE).

Net als de meeste jongens ging hij naar de high school, waar hij intellectueel niet werd uitgedaagd. Als gevolg daarvan zocht hij afleiding in buitenschoolse activiteiten zoals het maken van kunst van aan elkaar gelaste stukken staal. Zijn voorliefde voor de battletech gevechten is gedurende de High School gebleven. Toen hij de kans kreeg om een stage te lopen (Interst Solaris Games – past and future) bij een van de stallen greep hij die kans met beide handen aan.

Tijdens de stage bij een van de minor league (reaches) battlemech stables “de Banshees Stable” van Burton Rothrock ontdekte hij pas hoe interessant mech en de technologie achter de mech werkelijk was en op het gebied van mech onderhoud en reparaties maakte hij grote vorderingen (field basic technician & mech technician). Zijn vaardigheden en hoge intelligentie trokken de aandacht van de stable patroon. De patroon regelde via via dat Alex naar de de Military Academy op de planeet <een> kon.

Op de military academy gezien dat Alex meer was dan een technicus en werd hij opgeleid tot dokter (field scientist & doctor). Alex miste daarbij wel de techniek waar hij eerder zoveel plezier aan beleefde. Een combinatie van zowel techniek als medicijnen zou hij het mooiste vinden. Hij kreeg de kans hiervoor via een cross trainingsprogramma. Tijdens deze cross training kon hij als medische ondersteuning mee op een dropship die als doel had een active militaire campagne logistiek te ondersteunen. Helaas was er tijdens het reizen niet veel te doen als arts en in plaats van met de andere artsen in de kantine te kaarten besloot hij om zijn handen uit de mouwen te steken en de ship’s crew te ondersteunen waar mogelijk (field ship’s crew).

Na het afronden de academie besloot Alex terug te keren naar Solaris om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Terug bij de mechstal werd hij met open armen ontvangen, behalve door de tot dan toe opkomende technician, Frank Mandrake. Hij nam de plek van Frank als de kandidaat om de leiding van het technische deel van de stal over te nemen in, mede doordat Alex de eer van een gezamenlijke met Frank ontwikkelde aanpassing aan de stals large lasers om de accuratesse te verbeteren voor zichzelf opeiste (Stigma/Backstabber). Hoewel hij hier veel prestige (Prominence 1) en geld aan overhield, voelde het niet goed en besloot hij terug te keren naar het leger, ook omdat hij daar waarschijnlijk meer goed kon doen met zowel zijn technische als medische vaardigheden.

Tijdens de verplichte basic training in het leger om als front linie arts en technician aan de slag te kunnen ontdekte hij dat hij wel heel handig was met geweren (NA / Rifles). Zijn tijd in het leger tot nu toe hebben hem de kans gegeven om zijn vaardigheden op het gebied van techniek en medicijnen verder te ontwikkelen.

Mede daarom is hij gevraagd om nu op <planeet> als recruter, arts en technician mee te doen aan humanitaire ondersteuning en natuurlijk om de bewoners van de planeet ervan te overtuigen dat ze zich moeten aansluiten bij de FedSuns en niet de DC.

Alex Norton

Another one bites the dust bramhaze